Summer Diaries: Любимото синьо | Аркутино

by - 11:10

Здравейте!
Втората ми морска дестинация тази година беше малко необичайна - блато. 😁


Между Приморско и Созопол има едно красиво (не много) малко плажче, което се казва Аркутино - подобно на блатото, което се намира на 100 метра от него.. 
Областта около блатото всъщност е нещо като природен резерват, в който, по стара българска традиция, е плеснат хотел - Arkutino Family Resort.
Шегата на страна, хотелът е страхотен, изключаем факта, че тези хора пестят от пръскане на тревите наоколо срещу комари. Комарите там са с размерите на колибри и са по-настървени от мечки, дори Autan трудно спасява. Не се шегувам. Още първата вечер бяхме толкова нахапани, че си планирахме втора вечер там да няма - затова обикаляхме околните курорти (от което хич не мога да се оплача, обичам Созопол 😅).
За сметка на това имат един от най-красивите плажове, на които съм била в България. По-точно вторият най-красив, след Силистар. Плажната ивица е страхотно широка, пясъкът е ситен и златист, водата е чиста (което знаем, че е впечатляващо за българското черноморие). 
Самият път към плажа от хотела е с дължина около 500-600м. право през дюните - много красиво, но не много приятно на връщане от плажа, където си се размазвал в продължение на 10 часа. 😓 Ментата със спрайт на корем обаче допринасяше да понесем и тая мъка. 💚

***









You May Also Like

0 коментара

Copyright © 2018 Maria M.