Ревю: Коректор-чудо! | Makeup Revolution Conceal&Define

by - 11:17

Отново намерих страхотен продукт и много добра реплика на любимия на всички коректор на Tarte и нямаше как да не споделя с вас!



Преди не-много-време всички заговориха за новите коректори Conceal & Define на Makeup Revolution. Аз съм голяма фенка на продуктите им и нямаше как да не се възползвам да пробвам нещо с толкова смели заявки. Обикновено сравняването на дрогерийни продукти с по-скъпи от отделни хора не ме впечатлява, но когато всички бюти влогъри и блогъри заговорят за това, няма как да не се поддам на изкушението. Особено като не съм сменяла коректора си от година, защото не намирам хубави по дрогериите!


ЗА ПРОДУКТА

Според бранда, коректорът е лек, но с висока покривност, ползва се за изравняване на тена, но и за прикриване на пъпки и тъмни кръгове, като има матов финиш, който няма да подчертава порите и бръчките. Освен това е дълготраени има висока пигментация, което позволява да се ползва и като контуриращ продукт.


ПЛЮСОВЕТЕ

1. Разнообразие от цветове! Това е нещо, което рядко се среща по дрогериите (въпреки че този коректор реално не се "среща" в българските дрогерии), затова и винаги е приятна изненада, когато наистина можеш да намериш своя цвят. Всички 18 (!!!) цвята са разделени на категории - със студен, неутрален и топъл подтон + за fair, light, medium & dark кожа. Наистина няма как да не намерите своя цвят.

C1 – For fair skin tones with neutral undertone
C2 – For fair skin tones with yellow undertone
C3 – For fair skin tones with pink undertone
C4 – For light skin tones with neutral undertone
C5 – For light skin tones with pink undertone
C6 – For light/medium skin tones with yellow undertone
C7 – For medium skin tones with peach undertone
C8 – For medium skin tones with yellow undertone
C9 – For medium skin tones with a peach undertone
C10- For medium skin tones with a golden undertone
C11 – For medium/dark skin tones with a beige undertone 
C12 – For medium/dark skin tones with a neutral undertone
C13 – For dark skin tones with a warm undertone
C14 – for dark skin tones with a cool undertone
C15 – for dark skin tones with a neutral undertone#
C16 – for dark skin tones with a warm undertone
C17 – for dark skin tones with a neutral undertone
C18 – for dark skin tones with a warm undertone

Според мен е важно в сайтовете, от които поръчваме, да се споменава, че цветовете не потъмняват с всеки следващ номер, заради това разнообразие от подтонове. Затова имайте го предвид като поръчвате - може следващия цвят да ви изглежда по-светъл от поръчания, но това е заради тона.

2. Удобен апликатор. Това за мен е много важно! Апликаторът е голям, както този на Shape Tape, взима достатъчно количество и не е нужно да топвате в тубичката след всяко докосване до лицето.

3. Пълна покривност с лека формула. Отново приятна изненада - коректорът изобщо не стои тежко на кожата, не се усеща дори, а същевременно не е необходимо голямо количество за прикриване на сенките под очите, колкото и дълбоки да са те.



ПЪРВИ ВПЕЧАТЛЕНИЯ

Цветът, на който се спрях, беше C3 - с розовия подтон (главно защото 1 и 2 вече бяха изчерпани в сайта, иначе бих избрала който и да е от тях :( ), но не съм недоволна изобщо, въпреки че по принцип избягвам такива. Напук на опасенията ми се оказа достатъчно светъл и не толкова розовеещ, пасва чудесно на кожата ми. Все пак при следваща поръчка бих избрала C1, ако е в наличност. Използвах една табличка, за да избера подходящ цвят и ви съветвам и вие да я видите:



Нямаше как да не забележа, че опаковката е много красива и изчистена и прави коректора да изглежда доста луксозен, съвсем не като дрогериен продукт. Но пък, от друга страна, напоследък все повече дрогерийни брандове се ориентират към тези луксозни опаковки, които спокойно могат да се сравняват с по-скъпите. Малък минус е, че продуктът е само 3.5ml, докато повечето дрогерийни идват в 5ml, включително Camouflagе, което го прави малко по-скъп за дрогериен продукт, тъй като цената му е с около 5лв. по-висока от споменатия. Въпреки това остава много високо качество за цената, на която се продава (11.99лв в PinkPanda, има го само онлайн), така че това не ме спира! Направи ми впечатление, че формулата на пръв поглед изглежда доста гъста, почти като паста, но реално се оказа доста лека и приятна. Попива в кожата много бързо, затова трябва да работите бързо или на „зони“ с него, за да не засъхне преди сами да сте го разнесли. Покривността е наистина висока, след нанасяне е 100%, но на моята кожа, дори след като сложих пудра отгоре, към края на деня вече не изглеждаше така, без обаче да изглежда прекалено „износен“. Определено се държа по-добре от всеки друг, който съм ползвала досега. Пудрата за мен беше задължителна, може би някои от вас считат това за нечестен ход при измерване на дълготрайността, но кожата ми е склонна към омазняване и няма как да нанеса нещо и да не го "застопоря" с пудра, особено когато искам да издържи повече. А и именно защото използвах пудра сега мога да дам адекватно и обективно мнение за продукта - сравнено с Camouflage (любимия ми досега), този е изключително дълготраен и плътен! Имах наистина високи очаквания, а той напълно ги оправда.

Сравнения с Camouflage: 

 ***


Не искам да се изхвърлям прекалено с коментарите, но няма как да си кривя душата и да крия, че този продукт веднага ми стана любим и го препоръчвам много силно на всички, които не обичат да харчат много за гримове (защото купуват такива прекалено често и ако дадат 50лв. за добър коректор или каквото и да е ще фалират за отрицателно време.. оп, ноооооо.. стига толкова за мен).

You May Also Like

0 коментара

Copyright © 2018 Maria M.