5 причини да харесваме февруари | 5 reasons to love February

by - 10:04

или


Защо февруари НЕ е най-неприятният месец от годината


Забравете тази НЕгативна думичка в подзаглавието! Разбира се, за да запазя позитивния облик на иначе непозитивната ми същност, винаги ще казвам, че всеки месец е хубав. Въпросът е да намериш хубавото в него и да не се оставяш на депресивните настроения, които обикновено върлуват по-страховито от грипа по това време на годината. Не трябва да забравяме да ценим всеки -10-градусов момент така, както ценим всеки 30-градусов, защото животът не се интересува кой е любимият ни сезон, обичаме ли да ставаме рано или да поспиваме до късно. 

Но също така, напълно разбирам хората, които имат проблем с мрачните, мразовити и мъгливи февруарски сутрини, които трябва да прекараме в трафика към работа, вместо под топлите, уютни завивки. Тази публикация е за на.. така де, вас.


Повече време вкъщи
Не може да съм единствената, която понякога искрено се радва на отменени планове, защото това означава да остана вкъщи, вместо да се боря с леда и кишата навън? Само аз съм? Добре... 
При всички случаи мразовития и неприветлив февруари дава възможност, а понякога направо те заставя, да прекарваш повече време вкъщи. Никой не иска да излиза в студа! Колко по-приятно звучи чаша вино на дивана, под одеялото, с книга или списание в ръка и семейна кино вечер?!

14 февруари = цял месец
Повтарям, 14 февруари. Не ден на влюбените, не ден на виното, а ден на теб! Да благодарим на маркетинга на 21 век за това: без значение дали си сингъл, или не, февруари е време за празнуване. Заедно с нарастващите оферти за влюбени през последните години се организират и всякакви анти-свети-валентин събития, а да не говорим, че всички обичат вино, а това е цял месец, посветен на виното. Предпочиташ коктейли? И за това сме се погрижили - 22 февруари е денят на маргаритата! Любов и алкохол за всички - това е февруари.

Сезонът на наградите
В продължение на точка 2: Холивуд се е погрижил да има какво да ви закове пред екраните през февруари. Започваме на 2 февруари с наградите на Британската филмова академия - BAFTAs. А готови ли сте за Оскарите? Събитието, което всяка година кара милиони зрители да ахват, очите на хиляди модни стилисти да окапват и милярди киномани да треперят! Оскарите идват на 10 февруари и определено си заслужават будуването.

Неприятен, но кратък
Господ е бил благосклонен към нас, давайки ни този наистина потискащо гаден месец - все пак това е най-краткият месец от годината. Минава бързо, което ти дава шанс и да спестиш някой и друг лев от първата заплата за годината. И за да останем в тон с началото на публикацията - месецът и без това е кратък, не губете време! Февруари е чудесен момент да се отдадете на самоусъвършенстване - прочетете книга, купете си карта за фитнеса, запишете се на онлайн уроци, посетете някой курс, за който нямате време през останалото време от годината.

Пролетта все пак идва!
Дишайте спокойно, има светлина в края на тунела. Февруари е последният от неприятните мразовити месеци и практически е краят на зимата! Затова не пропускайте да тикнете всичко в зимния си списък: ски, сноуборд, разходка в планинския сняг, фотосесия на Боровец - каквото ви душа иска. Сега е момента!

Виждате ли? Стига да искаш, happiness can be found even in the darkest of times.
Както казах, не съм по "resolutions", но нека групово си обещаем да намираме по-малко поводи за мрънкане през 2020, защото светът и без това е изпълнен с негативност. 


You May Also Like

0 коментара

Copyright © 2018 Maria M.