Ревю: UpCircle скраб за тяло с кафе и лимонова трева

by - 19:22

Дълго време се плашех от абонаментните кутии за козметика, типично по български, "да не се прецакам". Типично по женски, пък, съм много любопитна и не можех да си представя да си поръчам нещо, което не знам какво е. Когато излезе специалното издание на Кибрит за 8 март, обаче, няколко човека споделиха супер впечатления и I was sold - поръчах първата си абонаментна кутия. Оттогава насам се вълнувам като малко дете всеки път щом наближи края на месеца и Кибрит обявят "звездата" на следващата си кутия. За юлската кутия, пък, бях толкова нетърпелива, че я поръчах още щом обявиха, че е пусната в продажба, без да подозирам, че след няколко дни ще се свържат с мен, за да ми изпратят звездата на това издание.



Така се запознах с UpCircle - британска компания за органична козметика със страхотна философия и ценности, за която си заслужава да прочетете повече. Целият им бизнес е основан на идеята, че базовите органични съставки в хранителните продукти могат да подобрят състоянието на тялото както отвътре, така и отвън. Започват да създават козметика с "рециклирани" кафени зърна, а в последствие разширяват портфолиото си, като оставят акцента върху органичните отпадъци на различни хранителни съставки. Към този момент разполагат с богат асортимент от cleansers, coffee scrubs, moisturisers, серуми и маски за лице, а именно със скрабовете им ни запознава юлския Кибрит.


COFFEE BODY SCRUB WITH LEMONGRASS или ексфолиант за тяло с кафе и лимонова трева е, както останалите продукти на марката, устойчиво произведен, веган, cruelty-free продукт, създаден от оставащите "отпадъчни" кафени зърна от лондонските кафетерии. Освен кафе, продуктът е богат на морска сол и кокосово масло, които нежно ексфолират кожата. За богата хидратация е добавена и специална съставка - масло от шеа, което ще помогне за възстановяването на кожата след ексфолиране.

Защо кафени зърна? Скраба е направен от висококачествени кафени зърна арабика, извлечени от бутикови занаятчийски кафенета. Освен че нежно ексфолира кожата, кофеинът стимулира кръвообращението и минимализира появата на целулит. Богат на антиоксиданти, той намалява и признаците на стареене, като изглажда бръчките, което прави продукта подходящ за всякакви възрасти.


За нотките лайм и лимонова трева, които също са основни съставки, ще чуете за стотен път - свеж, екзотичн аромат, който те изпраща директно на тропиците! Перфектен аромат за летните месеци, но не само това - комбинацията от масла от кокос, лайм и лимонова трева действа енергизиращо на кожата. Като натурални антисептици, маслата помагат кожата да остане здрава и изпъната.

Преди да използвате скраба, разклатете добре тубичката, за да могат съставките да се смесят максимално добре. Нанася се на влажна кожа с разтъркващи кръгови движения и се оставя да престои няколко секунди преди отмиване, за да могат да се активират всички полезни съставки. Колкото и да ви се иска, е добре да не прекалявате с употребата, защото ексфолирането може да е особено опасно за кожата през лятото - използвайте скраба максимум 3 пъти седмично, за здрав и свеж вид.

Скрабът с кафе и лимонова трева е на оригинална цена от £14,99, а освен него, късметлиите, които се добраха до юлската кутия ги очакват още 6 продукта на обща стойност над 200 лв. - и всичко това само срещу 34,90 лв. А аз няма да спирам да препоръчвам Кибрит като една от най-добре подбраните абонаментни кутии, винаги пълна с различни, стойностни и атрактивни продукти с натурални съставки и здравословни хранителни продукти.



You May Also Like

0 коментара

Copyright © 2018 Maria M.