Къде да поберем козметиката си на път?

by - 12:00

Ако пътувате често със сигурност сте имали този проблем! Дори да нямате много гримове, ами предимно бяла козметика - събирането на всички аксесоари за душ, кремове и други принадлежности често се оказва мисията невъзможна. А не дай Боже да се налага да пътувате със самолет и да разполагате с малко място в багажа! Хората са измислили перфектното решение и то се нарича travel size продукти - нещо, което в България още тепърва ще опознаваме.


За щастие вече дори дрогерийните брандове ни предлагат продукти в малки travel разфасовки, тестерчета и т.н., които правят пътуванията easy peasy lemon sweezy дето се вика, или на български - детска игра.

Ето моята обществена тайна за побиране на всичко необходимо в нормален размер несесер когато пътувам:


Тестерите са най-добрият ви приятел. Такива можете да намерите навсякъде - списания, магазини, аптеки - и най-лошото е, че съм сигурна, че не ги ползвате. Поне повечето от тях. Също така съм сигурна, че на много места у вас можете да намерите захвърлени тестерчета - за шампоани, за фондьотен, за душ гелчета, кремове и пилинги за лице - каквото ви хрумне! Наистина са животоспасяващи, особено за кратки пътувания, когато няма да ви трябват чак толкова продукти.
Ако нямате тестери у вас винаги може да поискате такива в аптеката или в някой козметичен магазин. В Sephora винаги ще ви дадат, което е малко win-win ситуация, защото хем вие ще имате тестер, който да ви спести място по пътя, хем можете да изпробвате някой нов непознат продукт, за който сте чували добри мнения (въпреки че препоръчвам да взимате тестери на продукти, които сте ползвали и харесвате, за да не стават гафове и обриви).

Travel size четки за грим! Вече почти всички брандове, които предлагат четки, имат тези в асортимента си - EcoTools, Real Techniques и много други, само трябва да се разровите в интернет или в някой магазин. 




Освен това по дрогериите и аптеките близо до касите можете да намерите малки разфасовки бутилчици шампоанчета, душ гелове, кремчета, интимни гелове, мицеларни води и какво ли още не. Според мен това е най-перфектният вариант що се отнася до шампоаните и балсамите и почти винаги ползвам такива, докато за кремове прибягвам до тестери.


Ако пък държите да ползвате собствените си продукти - в Jumbo можете да намерите travel size комплекти бутилки и кутийки за тоалетни принадлежности, които можете да напълните с вашия шампоан/балсам/душ гел  и изобщо да не се занимавате с търсене на тестери и малки разфасовки. 

Колкото до гримовете - тук вече просто трябва да бъдете практични! Опитайте се да опаковате само най-необходимото. Заредете се с предимно малки и практични за пътуване палитри, които съдържат най-необходимите ви цветове сенки, контури, коректори или каквото и да е. Почти всички палитри вече включват както ежедневни, така и вечерни сенки, което позволява да вземете само една на път, вместо да носите няколко. Аз съм фенка на телесните нюанси, които предлагат Urban Decay в Naked и за мен определено това е най-практичната и мултифункционална палитра, която можете да вземете със себе си на път! Недейте да опаковате прекалено много неща, които няма да използвате. Преценете за колко време пътувате, както и какъв е повода - ако отивате на ски едва ли ще се нуждаете от толкова грим, колкото ако пътуването ще включва посещаване на вечери/коктейли или някакво по-официално събитие. Аз рядко взимам със себе си сенки, но винаги прибирам балсам за устни, спирала, едно телесно/ежедневно и едно по-наситено червило, евентуално очна линия, която да замени сенките и фон дьо тен. Накрая се оказват предостатъчно, рядко съжалявам, че не съм взела още нещо. Важно е да не се изхвърляте и като се приберете да осъзнаете, че половината неща, на които сте търсили място в куфара, са останали неизползвани.

***


You May Also Like

0 коментара

Copyright © 2018 Maria M.