Ревю: Тествах метода "toner wash" с Nacific Fresh Herb Origin Toner

by - 10:23

Азиатската и по-конкретно корейската козметика не случайно набира такава популярност в Европа през последните години - има ли момиче, което да не завижда на корейките за порцелановите им кожи? Съмнявам се. 

Защо избираме корейска козметика?

Естествените съставки и иновативните формули на корейските продукти, нетрадиционните методи и разнообразните асортименти превръщат Южна Корея в един от лидерите на световния козметичен пазар. И ако някой се съмнява, че това е просто поредният тренд - в онлайн пространството от години циркулират различни "домашни" рецепти и трикове за красота с корейски корени. Всъщност, голяма част от козметичните продукти, които са модерни в момента и повечето дами имат у дома, са именно корейски: редица иновативни корейски продукти вече се копират и произвеждат от козметичните гиганти в глобален мащаб, сред тях sheet маските, BB кремовете, натуралните води и други. Освен иновативните козметични продукти, обаче, корейците доста ги бива и в иновативните и нестандартни козметични методи.

Какво е "toner wash" методът?

За този метод научих благодарение на Nacific Fresh Herb Origin Toner, който ми беше предоставен за тест от My K Bulgaria. Както повечето трендове днес, този също тръгва от viral видео, което показва чудотворния ефект на тоника върху акнетична кожа, когато се използва за по-продължителен период от време и по малко по-нетрадиционен начин. 

Почистете лицето, както обикновено. Изсипете 2 капачки от тоника в 500 мл. вода.

Измийте лицето, изплаквайки няколко пъти с водата с тоника.

След измиване, оставете кожата да попие хубаво продукта, като я стимулирате с потупващи движения.


На пръв поглед методът изглежда леко абсурден и, напълно естествено, реших, че е маркетинг трик. Докато не проучих тоника и не прочетох повече отзиви онлайн - всъщност, продуктът е изключително популярен, с много високи оценки и стотици 5-звездни ревюта. Като послушното опитно зайче, което съм, реших да му дам шанс и за щастие го намерих в сайта на My K Bulgaria. 


Nacific Fresh Herb Origin Toner

Самият тоник има чудесни успокояващи и заздравяващи кожата функции, като също така придава дълбоко хидратиране, като това го прави перфектен за всеки тип кожа. Високата концентрация на вода от невен подхранва и успокоява, а нианцинамидът, със своите противовъзпалителен и избелващ ефект, прави продукта чудесен за проблемна кожа. 

Разбира се, може да се използва и по стандартния начин с втриване с памуче, но така не е толкова интересно, нали? :)

Резултати

Тъй като ползвам продукта само от седмица, все още не мога да говоря за дългосрочните резултати. Изкуших се от идеята за ползването му като toner wash и го взех за тази цел, но признавам, че често смесвам двата метода. Тоникът хидратира и освежава кожата и има реален изсветляващ ефект върху кожата. Изключително лек и приятен е, без натрапчива миризма и смятам, че би бил много полезен за чувствителна кожа, заради съставките си. Макар доста интересен и силно ефективен, заради по-високата концентрация на продукт при употреба като toner wash, този подход се оказва малко по-времеемък, а, признавам, понякога имам нужда от бързи решения. Въпреки това, продължавам да ползвам и по двата начина и ще ви държа в течение с по-сериозните промени в кожата ми.

***

Можете да намерите Nacific Fresh Herb Origin Toner тук, цената му е 28,90 лв.

You May Also Like

0 коментара

Copyright © 2018 Maria M.